Meny
Brun-kraft-1
Til hverdags bruker vi stort sett buljongpulver eller terninger, men til fest og selskap er det lov å gjøre seg litt mer flid. Egenkokt kraft er noe helt spesielt! Her får du smaker og fylde som du ikke finner andre steder. Lag en stor porsjon og frys ned i begre eller i isterningsposer. 
Porsjoner8
Ingredieser
Fremgangsmåte
  • Bena brunes i stekepanne eller i stekeovn på 250 °C i ca. 20 minutter.
  • Ta bena over i en stor kjele, fyll på kaldt vann og la det koke opp. Fjern skummet med en sleiv.
  • Tilsett grønnsaker og krydder og la det hele småkoke i 4-5 timer. Kraften siles og settes til avkjøling uten lokk. Når kraften er kald fjernes fettlokket. Kraft kan fryses i f.eks melkekartonger. Holdbarhet 3-4 mnd.
  • Tips: Under koking smelter mesteparten av fettet i kjøttet ut i kraften. Når kraften er avkjølt, danner det seg et fettlokk som er enkelt å ta av.
Kilde: matprat.no Foto: Alf Børjeson

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter