Brune-stenger-1-1

Brune stenger

40-60 min
Middels
Print
I julen har du gjerne litt ekstra tid og du får gjerne en og annen gjest. Da er det hyggelig å kunne by på hjemmebakte julekaker. En av manges favorittkaker i denne høytiden er brune stenger. Husk; de beste julekakene baker du selv! 
PORSJONER1

Ingredieser

Pynt av stengene

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 175°C. Ta fram to stekebrett med bakepapir.
  • Visp romtemperert smør og sukker til du får en luftig smørkrem. Visp deretter i eggeplomme og sirup
  • Sikt sammen vaniljesukker, kanel, natron og hvetemel og sikt det i blandingen. Kna alt godt sammen med hendene til du får en fast og fin deig.
  • Del deigen i 6 like store deler. Trill samme antall pølser på lengde med langsiden av en stekeplate. Fordel de 6 pølsene på de to stekebrettene.
  • Trykk pølsene lett flate med fingrene før du pensler dem med eggehvite og strør over perlesukkeret og mandlene (kan sløyfes)
  • Brune stenger steker du midt i ovnen i ca 10 minutter. Mens pølsene fortsatt er litt lunkne, skjærer du dem på skrå i ca 1 cm brede pinner. La småkakene avkjøles før du flytter dem over på en rist.
  • Julekakene oppbevares best i en tett kakeboks.
Kilde: tine.no