Bruschetta-med-variasjoner
Bruschetta-med-variasjoner
Sprøtt brød – enten det er italiensk loff, pariserloff eller surdeigbrød – lettristet og toppet med fargerike, ferske ingredienser, er noe som vil henrykke enhver gjest.
bruschetta-med-laks

RØKELAKS OG KAPERS

Skjær to små pariserloff i 1 cm tykke skiver og grill dem lett gylne på begge sider. Bland 250 g kremost med 2 ss sitronsaft og 15 g hakket gressløk. Spre på toasten og topp med små skiver røkelaks og noen ra minikapers. Pynt med litt frisk dill før servering. Gir ca. 24 stk.

bruschetta-med-paprika

GRILLET PAPRIKA

Skjær 2 gule, 2 grønne og 2 røde paprikaer i to på langs. Fjern frø og frøhinner, legg dem med skinnsiden opp under en varm grill og grill dem til skinnet er forkullet. Avkjøles i plastpose før skinnet fjernes. Skjær paprikaene i tynne skiver og legg dem i en stor bolle. Tilsett 1 liten, rød løk, skåret i tynne båter, 1.5 ss olivenolje, 1.5 ss balsamicoeddik og 2 pressede hvitløkfedd. Skjær to små surdeigbrød i 1 cm tykke skiver og grill dem lett gylne på begge sider. Topp med paprikablandingen. Gir ca. 24 stk.

bruschetta-med-sopp SJAMPINJONG OG PERSILLE 
Skjær en stor pariserloff eller italiensk loff i 1 cm tykke skiver, pensle med olivenolje og grill dem gylne på begge sider. Varm opp 1 ss olivenolje i en liten stekepanne og stek 200 g små sjampinjonger, delt i fire, akkurat møre. Rør inn 1 ss sitronsaft, 50 g smulet, parmesan, 1 ss hakket, frisk bladpersille og smak til med salt og pepper. Spre blandingen på toasten. Gir ca. 30 stk.
bruschetta-med-tomater TOMAT OG BASILIKUM
Skjær en stor pariserloff eller italiensk loff i 1 cm tykke skiver, pensle med olivenolje og grill dem gylne på begge sider. Finhakk 4 modne tomater og bland med 30 g finhakket, frisk basilikum og 2 ss jomfruolivenolje. Spre miksen på skivene. Gir ca. 30 stk.