Burger med asiatisk smak

Burger med asiatisk smak

20-40 min
Middels
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Små, spicy burgere med smak av chili, friske urter og krydder. Godt for store og små! 
PORSJONER4

Ingredieser

Korianderdressing

Fremgangsmåte

  • Ha kjøttdeig i en bolle. Ha i chili, hvitløk, ingefær, limesaft, koriander, salt og pepper. Rør deigen godt sammen, men ikke for mye da den blir seig.
  • Klapp deigen til en stor rund kake, og del den i seks like store deler. Form hver del til en rund hamburger.
  • Pensle hamburgerne med litt olje og stek på middels varme i 4-5 minutter på hver side, avhengig av tykkelse.
  • Kjør koriander og olje sammen med en stavmikser. Vend inn gresk yoghurt, og smak til med salt og pepper.
  • Skrell agurk og del den i to på langs. Skrap ut kjernen, og kutt agurken i tynne skiver. Bland agurkskiver sammen med dressingen.
  • La gjerne dressingen stå 1 time før servering, da får smakene tid til å utvikle seg.
  • Varm hamburgerbrød i stekeovn på 225 °C i 2-3 minutter. Del det varme hamburgerbrødet i to. Legg salat på den ene halvdelen av brødet, ha på dressing, salat, epleskiver og burger, og legg på toppbrødet.
Kilde: matprat.no Foto: Mari Svenningsen
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest