Burger med fiken- og daddelchutney

Burger med fiken- og daddelchutney

20-40 min
Middels
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Lyst på en ordentlig digg juleburger? Test ut burger med medisterdeig, rødkål, rosenkål og fiken- og daddelchutney. Vi lover dans i munnen, musikk mellom ørene og skikkelig julestemning! 
PORSJONER4

Ingredieser

Chutney

Fremgangsmåte

  • Lag chutney. Kok opp vann, sukker og sitronsaft i en liten kjele. Ha i dadler og reduser væsken til det halve. Ha i fiken og kok videre på svak varme uten lokk i noen minutter.
  • Del medisterdeig i porsjoner og form til burgere. Krydre med salt og pepper. Stek burgere i en varm stekepanne med margarin til de er gjennomstekt, ca. 5 minutter på hver side. Legg dem over på en tallerken mens du steker kål.
  • Finsnitt rødkål.
  • Fres rødkål og rosenkål i stekepanna med smør til det er mørt, 2-3 minutter. Krydre med salt og pepper.
  • Fordel stekt kål på burgerbrød. Legg på medisterburger og topp med fikenchutney.
Kilde: matprat.no Foto: Mari Svenningsen
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest