Burger med glasert rødløk
Til oppskriften

Burger med glasert rødløk

Sugen på en liten smak av jul? Burger med medisterdeig, eple- og sellerisalat og glasert rødløk er helt klart en saftig burgervinner i førjulstida. 
20-40 min
Middels
Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Glasert løk

Eple- og sellerisalat

Fremgangsmåte

  • Lag glasert løk. Rens rødløk, del i to og skjær i tynne skiver. Stek løkskiver i en stekepanne med smør til den er myk. Ha på sukker og la det smelte. Hell i balsamicoeddik og vann, kok inn til væsken er tykk og har redusert til ca. halvparten.
  • Del medisterdeig i porsjoner og form til burgere. Krydre med salt og pepper. Stek burgere i en varm stekepanne med smør til de er gjennomstekte, ca. 5 minutter på hver side.
  • Lag eple- og sellerisalat. Bland sammen eple og selleri, tilsett crème fraîche og bladpersille. Smak til med salt og pepper.
  • Skal du kutte eple til flere porsjoner kan du legge eplestrimlene i en bolle med kaldt vann og noen dråper sitron. Da unngår du at de blir misfarget.
  • Varm burgerbrød. Anrett eple- og sellerisalat på brød, legg på burger og topp med glasert rødløk.
Kilde: matprat.no Foto: Mari Svenningsen
Print