Meny
Butter-chicken-indisk-smorkylling

Butter chicken – indisk smørkylling

Butter chicken – eller murgh makhani som retten heter på indisk – er en av de mest kjente indiske curryrettene. Hovedingrediens er er kylling marinert i yoghurt og krydder. Vi bruker kyllingfilet eller lårfilet, som er mørt og saftig. Basmatiris eller ferske nanbrød serveres til.
Porsjoner4
Ingredieser
Saus
Fremgangsmåte
  • Skjær kjøttet i biter på ca 3-4 cm og ha dem i en skål.
  • Bland yoghurt, sitronsaft, gurkemeie, garam masala, chilipulver, spisskummen, ingefær og hvitløk og hell det over kyllingbitene. Bland godt og sett kaldt i minst tre timer, gjerne over natten.
  • Varm en dyp stekepanne/sauteringspanne med smør. Når det slutter å bruse er det varmt nok til å legge i kyllingbitene. Løft én og én bit ut av marinaden uten å riste av marinade, og legg dem i stekepannen (resten av marinaden skal ikke brukes videre).
  • Brun kyllingbitene på begge sider i flere omganger. Krydre med litt salt og kvernet pepper. Ta bitene ut av pannen og legg dem på en tallerken til alle er brunet.
  • Ha den hakkede løken pannen og la den surre til den er myk og blank. Tilsett knuste tomater, fløte/créme fraîche og sukker. Legg kyllingbitene tilbake i sausen. Kok opp, senk varmen og la kjøttet trekke i sausen i ca. 15 minutter, eller til det er gjennomkokt. Smak om nødvendig til med salt og kvernet pepper.
  • Finhakk litt koriander og dryss over mot slutten av koketiden.
Server rykende varm med basmatiris og nystekte nanbrød.
    Kilde: matprat.no Foto: Sara Johannessen

    Share on facebook
    Share on pinterest
    Share on email

    Populære oppskrifter