Meny
Byggblomster
Byggblomster smaker godt til alle måltider. Og så er de så fine å se på. Hva med en liten "bukett" som vertinnegave ? 
Porsjoner8
Ingredieser
Fordeig
Hoveddeig
Fremgangsmåte
Fordeig
  • Bland sammen vann og byggmel. Deigen skal eltes godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin på laveste hastighet. Deigen vil være klissete.
  • Dekk bakebollen og la den stå på benken i 30 minutter.
Hoveddeig
  • Varm vannet til det er fingervarmt, ca 37°C. Smuldre gjæren og rør den ut i vannet.
  • Ha olje, mel, salt og honning i en bolle. Tilsett gjærblandingen og fordeigen. Elt deigen godt. Deigen vil fortsatt være klissete.
  • Dekk bakebollen med plast, og la den stå lunt i 45 minutter.
  • Ta deigen ut på et melet bakebord. Del den i 8 like store emner. Trill til boller, og legg dem i en smurt rund form. Pensle med vann, og stør over sesamfrø og valmuefrø.
  • Dekk formen med et klede, og sett den på et lunt sted i 35 - 40 minutter.
  • Stek byggblomstene midt i ovnen ved 200°C° i 15 - 20 minutter. Avkjøl på rist.
Kilde: brodogkorn.no Foto: Studio Dreyer-Hensley

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter