Byggbrød med tranebær og hasselnøtter

Byggbrød med tranebær og hasselnøtter

Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Byggbrød med tranebær og hasselnøtter. Dette brødet inneholder store deler bygg, og er tilsatt tranebær og hasselnøtter som gir en spennende smak. Sunt og godt! 
PORSJONER3

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Kok opp vannet, hell over byggrynene og la det stå natten over.
  • Ha i melken og la blandingen bli fingervarm, 37 °C. Smuldre gjæren i en bollen og rør den ut med litt av byggrynsblandingen. Ha i resten av blandingen.
  • Tilsett sukker, salt, olje og melet. Elt til deigen er smidig og fin. Hold eventuelt tilbake litt av vannet som du kan spe med etterhvert.
  • Elt inn tranebær og hasselnøtter til slutt. Dekk deigbollen med plast og la den heve på et lunt sted i 30-40 minutter, eller til dobbelt størrelse.
  • Ha deigen på melet bakebord og del den i 3 emner. Form emnene til brød og legg dem i godt smurte 2 -liters former. Dekk brødene med plast og la dem etterheve i 20-30 minutter.
  • Snitt forsiktig 3 – 4 snitt på toppen av brødene og pensle med lunkent vann. Stek brødene på nederste rille i ovnen ved 200 °C i 50-60 minutter. Ta brødene ut av formene og avkjøl på rist.
Kilde: brodogkorn.no Foto: Synnøve Dreyer
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest