Meny
Byggbrød
Et saftig og rustikt byggbrød. Smaker ekstra godt og er svært holdbart. 
Porsjoner3
Ingredieser
Deig 1
Deig 2
Fremgangsmåte
Deig 1
  • Rør byggmelet ut i vannet. La stå i 30 minutter.
Deig 2
  • Rør vann, olje og sirup inn i den første deigsatsen. Tilsett mel iblandet tørrgjær og salt og elt deigen ekstra godt sammen. La den stå lunt og tildekket i ca. 45 minutter.
  • Former pensles godt og drysses med byggmel. Arbeid deigen sammen og del den i 3 like store emner. Form avlange eller runde brød som legges i former eller kurver. La brødene heve lunt og tildekker i ca. 1 time, til dobbel størrelse.
  • Forvarm stekeovnen til 220 °C. Brød i kurv hvelves på ovnsbrett dekket med bakepapir, former settes rett på brettet. Stek brødene på nederste rille i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist.
Kilde: brodogkorn.no Foto: Alf Børjesson

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter