Cæsarsalat

Cæsarsalat

Under 20 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Denne oppskriften kommer fra en kelner på det berømte Hotellet "Hotl Ceasar" i Mexico. Dette er den originale Cæsarsalaten.
PORSJONER2

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Skyll salaten godt i iskaldt vann. La den gjerne ligge litt i isvannet. Legg den deretter i et klede i kjøleskapet for å bli ekstra sprø, helst en times tid.
  • Lag dressingen i en bolle, helst av tre. Pisk sammen eggeplomme, sennep, worstershiresaus, hvitløk, ansjos, limesaft og to tredeler av parmesanen.
  • Vend inn oljen litt etter litt mens du hele tiden rører eller pisker. Smak til med pepper.
  • Ta ut salaten av kjøleskapet, tørk godt, enten med kjøkkenpapir, eller med en salatsentrifuge. Fjern de ytterste grønne delene, det skal være mest lys og lysegrønn salat. Riv salatbladene i passe biter.
  • Vend salaten i dressingen så det er dressing på alle sider av bladene. Legg på tallerkener, legg på tørket brød, dryss over resten av parmesanen.
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest