Cæsarsalat

Cæsarsalat

Under 20 min
Middels
Print
Denne oppskriften kommer fra en kelner på det berømte Hotellet "Hotl Ceasar" i Mexico. Dette er den originale Cæsarsalaten.
PORSJONER2

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Skyll salaten godt i iskaldt vann. La den gjerne ligge litt i isvannet. Legg den deretter i et klede i kjøleskapet for å bli ekstra sprø, helst en times tid.
  • Lag dressingen i en bolle, helst av tre. Pisk sammen eggeplomme, sennep, worstershiresaus, hvitløk, ansjos, limesaft og to tredeler av parmesanen.
  • Vend inn oljen litt etter litt mens du hele tiden rører eller pisker. Smak til med pepper.
  • Ta ut salaten av kjøleskapet, tørk godt, enten med kjøkkenpapir, eller med en salatsentrifuge. Fjern de ytterste grønne delene, det skal være mest lys og lysegrønn salat. Riv salatbladene i passe biter.
  • Vend salaten i dressingen så det er dressing på alle sider av bladene. Legg på tallerkener, legg på tørket brød, dryss over resten av parmesanen.