Meny

Calzone

Calzone

Oppdatert

Over 60 min
Enkel
Skriv ut Legg oppskriften til din samling

Calzone

Calzone betyr ”bukse” på italiensk. Hvorfor denne deilige napolitanske retten har fått dette navnet er det ingen som riktig vet. En ting er i hvertfall sikkert: For mange av disse, og du vil trenge større bukser. 
PORSJONER4

Ingredieser

PIZZADEIG
Fyll

Fremgangsmåte

  • Rør gjær ut i vannet og tilsett olje, mel og salt.
  • Elt deigen godt sammen og la den heve til dobbel størrelse.
  • Rens og hakk paprika. Bruk god varme på stekepanna, og ha i margarin/olje. Brun kjøttdeigen/karbonadedeigen. Senk varmen, og ha i paprika og tomatsause i stekepanna. La kjøttsausen småkoke i ca. 5 minutter.
  • Del deigen i antall posjoner og kjevle ut rundinger, ca. 25 cm i diameter. Fordel fyllet på den ene halvdelen av hver deig, og dryss over ost.
  • Pensle rundt kanten med sammenvispet egg og brett deigen over. Klem sammen slik at deigen blir tett.
  • Pensle hele overflaten med sammenvispet egg. Dryss eventuelt over litt oregano og revet ost. Stekes på 225 °C i 20-25 minutter.
  • Ha gjerne mer grønnsaker i kjøttsausen, f.eks. hakket tomat, squash, løk og sjampinjong. I stedet for vanlig kjøttdeig kan du gjerne bruke magrere kjøttdeig som inneholder under 10 prosent fett, karbonadedeig, kyllingkjøttdeig eller kjøttdeig av svin.
Kilde: matprat.no

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Populære oppskrifter
Kanskje du vil like disse også