Calzone
Til oppskriften

Calzone

Calzone betyr ”bukse” på italiensk. Hvorfor denne deilige napolitanske retten har fått dette navnet er det ingen som riktig vet. En ting er i hvertfall sikkert: For mange av disse, og du vil trenge større bukser. 
Over 60 min
Enkel
Middag, Pizza
Italia
PORSJONER4

Ingredieser

PIZZADEIG

Fyll

Fremgangsmåte

  • Rør gjær ut i vannet og tilsett olje, mel og salt.
  • Elt deigen godt sammen og la den heve til dobbel størrelse.
  • Rens og hakk paprika. Bruk god varme på stekepanna, og ha i margarin/olje. Brun kjøttdeigen/karbonadedeigen. Senk varmen, og ha i paprika og tomatsause i stekepanna. La kjøttsausen småkoke i ca. 5 minutter.
  • Del deigen i antall posjoner og kjevle ut rundinger, ca. 25 cm i diameter. Fordel fyllet på den ene halvdelen av hver deig, og dryss over ost.
  • Pensle rundt kanten med sammenvispet egg og brett deigen over. Klem sammen slik at deigen blir tett.
  • Pensle hele overflaten med sammenvispet egg. Dryss eventuelt over litt oregano og revet ost. Stekes på 225 °C i 20-25 minutter.
  • Ha gjerne mer grønnsaker i kjøttsausen, f.eks. hakket tomat, squash, løk og sjampinjong. I stedet for vanlig kjøttdeig kan du gjerne bruke magrere kjøttdeig som inneholder under 10 prosent fett, karbonadedeig, kyllingkjøttdeig eller kjøttdeig av svin.
Kilde: matprat.no
Print