Camembertsuffle
Til oppskriften

Camembertsuffle

Sufflé er tradisjonelt en slags omelett laget med stivpiskede eggehviter. Her er en enklere oppskrift på suffle laget i porsjonsformer med nydelig Camembert og Jarlsberg, hvor du slipper å skille eggeplommen fra eggehviten. Den passer ypperlig å servere som en forrett, mellomrett eller en lun kveldsrett. Som tilbehør kan du servere for eksempel en frisk salat og nybakt brød. 
20-40 min
Middels
Forrett, Lunsj
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Du trenger porsjonsformer (du KAN også bruke en stor form, men da vil ikke sufflèen heve seg så fint) Sett stekeovnen på 200 °C.
  • Rør kremosten sammen med melet. Rør inn sammenvispede egg og smak blandingen til med salt og pepper.
  • Fyll massen i fire smurte porsjonsformer. Dryss revet ost over. Skjær camemberten i terninger og fordel den i formene.
  • Stek retten midt i ovnen til den er gyllen og fast, ca. 20 minutter. Serveres varme i de samme porsjonsformene de ble stekt i.
Print