Canellibønnesuppe

Cannelli bønnesuppe

Over 60 min
Middels
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Denne suppen med hvite bønner er enkel å lage, supersunn og smaker godt. Best hvis man lager den dagen før den skal inntas. 
PORSJONER8

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Legg bønnene i en bolle, dekk de med kaldt vann, og la de ligge i bløt natten over.
  • La bønnene renne av, og skyll de i kaldt vann. Varm oljen i en 5 liters gryte. Tilsett løk, skru ned varmen, og stek i 10 minutter. Rør av og til. Rør inn hvitløk, og stek i 1 minutt.
  • Tilsett bønnene, hakkede tomater, tomatpure, gulrot, selleri og buljong under omrøring. Tilsett laurbærblad.
  • Kok opp, skru ned til middels varme, og la det surre i 45- 60 minutter eller til bønnene er møre.
  • Rør inn sitronjuice, og smak til med salt og pepper. Rør inn litt persille, og bruk resten til pynt.
  • Tips: Denne suppen er perfekt selskapsmat. Den kan lages dagen før, da smaken blir bedre etter hvert. Varm suppen forsiktig opp igjen over svak varme. Blir den for tykk, kan du tilsette litt vann.