Chanfana-à-Moda-de-Coimbra

Chanfana à Moda de Coimbra

Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Chanfana er en av Portugals mest kjente retter, spesielt i innlandet. Retten består opprinnelig av geitekjøtt kokt i rødvin i lang tid, etter samme prinsippet som coq au vin. Ettersom geitekjøtt ikke er så lett å få tak i her i Norge, har vi laget retten på lam. Like godt og spennende. 
PORSJONER6

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Ha kjøttet i en Chanfanagryte, vanlig jerngryte eller i en ildfast form med lokk sammen med alle de andre ingrediensene. Hell på vin. Sett på lokk og stek retten ved 200°C i forvarmet ovn i 1 time.
  • Skru varmen ned til 180°C og hell evt. på mer væske. Stek videre i ca. 2 timer. Ikke rør i gryten, hell bare på mer vin slik at retten ikke tørker eller svir seg fast i formen.
  • Retten serveres på fat med stekesjyen over. Retten kan også lages over natten. Stek retten først en time ved 200°C, skru så ned temperaturen til mellom 80 og 100°C og stek til nesten morgen.
  • Server med kokte poteter eller ris, godt brød, kokte rotgrønnsaker eller en enkel salat.
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest