Chanfana-à-Moda-de-Coimbra
Til oppskriften

Chanfana à Moda de Coimbra

Chanfana er en av Portugals mest kjente retter, spesielt i innlandet. Retten består opprinnelig av geitekjøtt kokt i rødvin i lang tid, etter samme prinsippet som coq au vin. Ettersom geitekjøtt ikke er så lett å få tak i her i Norge, har vi laget retten på lam. Like godt og spennende. 
Over 60 min
Middels
Middag
PORSJONER6

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Ha kjøttet i en Chanfanagryte, vanlig jerngryte eller i en ildfast form med lokk sammen med alle de andre ingrediensene. Hell på vin. Sett på lokk og stek retten ved 200°C i forvarmet ovn i 1 time.
  • Skru varmen ned til 180°C og hell evt. på mer væske. Stek videre i ca. 2 timer. Ikke rør i gryten, hell bare på mer vin slik at retten ikke tørker eller svir seg fast i formen.
  • Retten serveres på fat med stekesjyen over. Retten kan også lages over natten. Stek retten først en time ved 200°C, skru så ned temperaturen til mellom 80 og 100°C og stek til nesten morgen.
  • Server med kokte poteter eller ris, godt brød, kokte rotgrønnsaker eller en enkel salat.
Print