Chevre og spinatsufflé
Til oppskriften

Chèvre- og spinatsufflé

Hva med å servere en nydelig sufflé til gjestene dine? 
Over 60 min
Avansert
Forrett, Lunsj
PORSJONER4

Ingredieser

Sufflérøre

Fyll

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C
  • Lag en tykk, hvit saus av smør, mel og melk. Skill eggene. Rør inn eggeplommer.
  • Fres finhakket sjalottløk i litt smør til den blir myk og blank. Ha i fersk spinat som dampes lett. Bland det inn i suffleen sammen med biter av chèvre. Smak til med salt og pepper. Rør forsiktig inn stivpiskede eggehviter - 1/3 om gangen.
  • Hell røren i en smurt ildfast form. Stek suffléen ca. 45 minutter. Den faller fort sammen, så den må serveres straks. Det er bedre at gjestene venter på suffléen enn omvendt.
  • Tips: Fyll suffléen i porsjonsformer og server den som en varm forrett. Da må steketiden kortes noe ned.
Print