Meny
Chilirelish med variasjoner
Den sterke brennende smaken er typisk for malaysisk mat, så dette skarpe chilitilbehøret serveres til så godt som all mat. Malaysisk, thailandsk og indonesisk gjæret rekepasta finnes i asiatiske spesialbutikker og enkelte velassorterte matbutikker. 
Porsjoner4
Ingredieser
Fremgangsmåte
  • Tørrstek rekepastaen i en liten tykkbunnet kjele til den er aromatisk og smulete. Støt deretter rekepastaen sammen med chiliene i en mort til det blir en pasta. Støt halvparten av chilifrøene og kaffirlimebladene i pastaen. Tilsett salt og sukker, og rør i resten av chilifrøene. Fukt pastaen med saften av 1 lime. Ha relishen i en liten bolle og server med limebåter til å presse over.
  • VARIASJONER
Chili- og ingefærrelish
  • Tilsett 30 g ingefær, skrelt og hakket. Ma l til en pasta sammen med stekt rekepasta og chili.
Chili- og sitrongressrelish
  • Til sett 2 stil ker sitrongress, renset og skåret i skiver. Mal til en pasta sammen med stekt rekepasta og chili.
Chilirelish med koriander
  • Dropp kaffirl imebladene og følg grun noppskriften. Mal en liten bunt finhakkede korianderblader til en pasta og ha den i en liten bolle.
Chilirelish med ristet koriander og spisskummen
  • Dropp kaffirlimeblader. Til sett 2 ts korianderfrø og 1 ts spisskummenfrø, ristet og malt til grunnoppskriften.
Chilirelish med mynte
  • Dropp kaffirl imeblader. Tilsett 2 ts tørket mynte i chiliblandingen.
Chili- og hvitløkrelish med sj alottløk
  • Dropp rekepastaen. Mal i stedet chiliene sammen med 2 fedd hvitløk. Rør til slutt 2 finhakkede sjalott løk inn i pastaen.
  • * ta vare på frøene.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter