Chilirelish med variasjoner

Chilirelisher

20-40 min
Enkel
Print
Den sterke brennende smaken er typisk for malaysisk mat, så dette skarpe chilitilbehøret serveres til så godt som all mat. Malaysisk, thailandsk og indonesisk gjæret rekepasta finnes i asiatiske spesialbutikker og enkelte velassorterte matbutikker. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Tørrstek rekepastaen i en liten tykkbunnet kjele til den er aromatisk og smulete. Støt deretter rekepastaen sammen med chiliene i en mort til det blir en pasta. Støt halvparten av chilifrøene og kaffirlimebladene i pastaen. Tilsett salt og sukker, og rør i resten av chilifrøene. Fukt pastaen med saften av 1 lime. Ha relishen i en liten bolle og server med limebåter til å presse over.
  • VARIASJONER

Chili- og ingefærrelish

  • Tilsett 30 g ingefær, skrelt og hakket. Ma l til en pasta sammen med stekt rekepasta og chili.

Chili- og sitrongressrelish

  • Til sett 2 stil ker sitrongress, renset og skåret i skiver. Mal til en pasta sammen med stekt rekepasta og chili.

Chilirelish med koriander

  • Dropp kaffirl imebladene og følg grun noppskriften. Mal en liten bunt finhakkede korianderblader til en pasta og ha den i en liten bolle.

Chilirelish med ristet koriander og spisskummen

  • Dropp kaffirlimeblader. Til sett 2 ts korianderfrø og 1 ts spisskummenfrø, ristet og malt til grunnoppskriften.

Chilirelish med mynte

  • Dropp kaffirl imeblader. Tilsett 2 ts tørket mynte i chiliblandingen.

Chili- og hvitløkrelish med sj alottløk

  • Dropp rekepastaen. Mal i stedet chiliene sammen med 2 fedd hvitløk. Rør til slutt 2 finhakkede sjalott løk inn i pastaen.
  • * ta vare på frøene.