Chilirelish med variasjoner

Chilirelisher

20-40 min
Enkel
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Den sterke brennende smaken er typisk for malaysisk mat, så dette skarpe chilitilbehøret serveres til så godt som all mat. Malaysisk, thailandsk og indonesisk gjæret rekepasta finnes i asiatiske spesialbutikker og enkelte velassorterte matbutikker. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Tørrstek rekepastaen i en liten tykkbunnet kjele til den er aromatisk og smulete. Støt deretter rekepastaen sammen med chiliene i en mort til det blir en pasta. Støt halvparten av chilifrøene og kaffirlimebladene i pastaen. Tilsett salt og sukker, og rør i resten av chilifrøene. Fukt pastaen med saften av 1 lime. Ha relishen i en liten bolle og server med limebåter til å presse over.
  • VARIASJONER

Chili- og ingefærrelish

  • Tilsett 30 g ingefær, skrelt og hakket. Ma l til en pasta sammen med stekt rekepasta og chili.

Chili- og sitrongressrelish

  • Til sett 2 stil ker sitrongress, renset og skåret i skiver. Mal til en pasta sammen med stekt rekepasta og chili.

Chilirelish med koriander

  • Dropp kaffirl imebladene og følg grun noppskriften. Mal en liten bunt finhakkede korianderblader til en pasta og ha den i en liten bolle.

Chilirelish med ristet koriander og spisskummen

  • Dropp kaffirlimeblader. Til sett 2 ts korianderfrø og 1 ts spisskummenfrø, ristet og malt til grunnoppskriften.

Chilirelish med mynte

  • Dropp kaffirl imeblader. Tilsett 2 ts tørket mynte i chiliblandingen.

Chili- og hvitløkrelish med sj alottløk

  • Dropp rekepastaen. Mal i stedet chiliene sammen med 2 fedd hvitløk. Rør til slutt 2 finhakkede sjalott løk inn i pastaen.
  • * ta vare på frøene.
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest