Meny

Chillimarinade

Chilimarinade

Oppdatert

Under 20 min
Enkel
Skriv ut Legg oppskriften til din samling

Chillimarinade

En god marinade gjør godt kjøtt enda bedre. Marinering betyr å legge råvaren i en olje som er smakssatt med krydder, urter og/eller grønnsaker. I motsetning til det mange tror, er marinering ikke noen ny tilberedningsmetode. Dette er en klassisk tilberedningsmetode som fra gammelt av ble brukt, ikke bare for å gi den god smak og saftigere kjøtt, men også for å konservere. Det finnes mange ferdige marinader å få kjøpt, men det er morsommere, og ganske sikkert rimeligere å lage marinaden selv. Alt som skal på grillen, i stekeovn, panne eller wok kan marineres.
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Vask og hakk opp chilien i biter. Bland ingrediensene godt sammen.
  • Legg kjøttet i en dobbel pose og hell marinaden over. Klem ut luften og knyt igjen. Husk å snu på det en gang i blant. La det ligge i minst 30 minutter, men gjerne natten over.
  • Marinaden passer godt til alle typer kjøtt.
Kilde: matprat.no Foto: Alexander Benjaminsen

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Populære oppskrifter
Kanskje du vil like disse også