Choronsaus-1

Choronsaus

20-40 min
Avansert
Print
Choronsaus er en béarnaisesaus som er tilsatt litt tomatpuré. Den smaker nydelig til for eksempel en kalkunfilet i kombinasjon med skalldyr. 
PORSJONER6

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Kok inn de fem første ingrediensene til det er igjen ca. 3-4 ss væske. Sil. Dette kalles en reduksjon.
  • Pisk eggeplommer over vannbad, det vil si i en bolle som varmes opp over dampen fra kokende vann, sammen med reduksjonen til ca. 60 °C og spe inn det smeltede smøret i en tynn stråle. Pisk kraftig hele tiden.
  • Tilsett urter og tomatpuré. Smak til med sitronsaft, sukker, salt og kvernet pepper.
  • Sausen kan lages før gjestene kommer og holdes varm over vannbad (ca. 60 °C).
  • Hvis sausen skulle skille seg, kan du begynne på nytt med en eggeplomme i en skål og spe sakte med den skilte sausen mens du pisker kraftig.
  • Hvis du ønsker å forenkle sausen kan du fint bruke bearnaisesaus på pose og røre inn dampet tomatpuré mot slutten.
Kilde: matprat.no