Meny
Clafoutis-med-bringebær-1
Å lage en clafoutis er like enkelt som å lage ei pannekakerøre. Vi har laget den med bringebær, men du kan bruke nesten hva som helst av frukt eller bær. 
Porsjoner1
Ingredieser
Fremgangsmåte
  • Smør en paiform eller lav ildfast form.
  • Lag en røre av alle ingrediensene. Hell røra i formen og fordel bærene over.
  • Sett formen midt i stekeovnen og stek ved 220 °C i 30-40 minutter til kaken er gyllenbrun på toppen og eggemassen har stivnet.
  • Server kaken lunken, gjerne med en klatt pisket krem til.
  • Tips: Bringebærene kan byttes ut med for eksempel plommer, blåbær eller kirsebær (fjern steinene). Frosne bær kan også brukes. Hell i så fall av så mye av væsken som mulig.
Kilde: matprat.no Foto: Kim Holthe

Oppdatert

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter