colcannon
Til oppskriften

Colcannon - Grønn potetstappe

Colcannon er en tradisjonell irsk matrett som hovedsakelig består av potetmos med kål og vårløk. 
Over 60 min
Middels
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 240 ⁰ C. Stikk noen hull i hver potet med en skarp kniv og legg de på et stekebrett fylt med havsalt. Bake poteter i 40 minutter til en time
  • Ta ut potetkjøttet og press de gjennom en potet presser i en kjele. Sett den over svak varme, tilsett mykt smør og vend det inn med en sleiv til den er glatt.
  • Fjern stilken og riv kålen i biter. Kutt vårløken i tynne skiver. Hold av litt vårløk til garnityr.
  • Ha i varm melk, litt etter litt, og rør godt. Legg i vårløk og grønnkål. Krydre med salt, pepper og smør etter smak.
  • Dryss vårløk over før servering.
Print