colcannon

Colcannon - Grønn potetstappe

Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Colcannon er en tradisjonell irsk matrett som hovedsakelig består av potetmos med kål og vårløk. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 240 ⁰ C. Stikk noen hull i hver potet med en skarp kniv og legg de på et stekebrett fylt med havsalt. Bake poteter i 40 minutter til en time
  • Ta ut potetkjøttet og press de gjennom en potet presser i en kjele. Sett den over svak varme, tilsett mykt smør og vend det inn med en sleiv til den er glatt.
  • Fjern stilken og riv kålen i biter. Kutt vårløken i tynne skiver. Hold av litt vårløk til garnityr.
  • Ha i varm melk, litt etter litt, og rør godt. Legg i vårløk og grønnkål. Krydre med salt, pepper og smør etter smak.
  • Dryss vårløk over før servering.
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest