Conchiglie-i-sitronsaus-1
Til oppskriften

Conchiglie med ørret i sitronsaus

Denne pastaretten med laks eller ørret er rask og meget enkel å lage. Sitronsausen gir den et frisk uttrykk og med en grønn salat som tilbehør blir det et fullverdig måltid. 
Under 20 min
Enkel
Middag, Pasta
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Skjær ørret-/laksefileten i terninger. Varm litt av smøret i en gryte og brun fiskefilet i to omganger ved middels varme. Sett fisken til side.
  • Finhakk hvitløken og snitt vårløken. La det surre på svak varme i ca 2 minutter. Tilsett hvetemel under omrøring.
  • Spe med melk under stadig omrøring. Kok opp og tilsett sitronsaft, revet skall av en halv sitron og kremfløte. La sausen småkoke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Tilsett fisken og persille og la det småkoke i ca 2 minutter under forsiktig omrøring.
  • Mens pastasausen lages kokes pastaen "al dente" i en stor kjele fosskokende saltet vann. Vannet helles av, og blandes med pastasausen.
  • Server med en grønn salat.
Kilde: godfisk.no Foto: Mari Svenningsen
Print