Coq-au-vin-1

Coq Au Vin

Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
En mer fransk rett enn denne fra Burgund kan man vanskelig tenke seg. Grunnoppskriften er den samme, selv om hanen i de fleste land for lengst er blitt avløst av kyllingen 
PORSJONER4

Ingredieser

Marinade

Fremgangsmåte

  • Del kyllingen i 8 serveringsstykker.
  • Lag marinaden: Legg i kyllingstykkene og sett dem kjølig natten over.
  • Ta opp kyllingstykkene og tørk dem. Hell marinaden i en kjele og kok opp.
  • Skjær sideflesket i små biter og stek dem i en panne. Ha flesket over i kjelen, og la fettet bli tilbake i pannen. Dryss salt og pepper på kyllingstykkene og brun dem i pannen.
  • Legg kyllingstykkene over i kjelen. Tilsett så mye buljong at kjøttet så vidt dekkes. Ha eventuelt i tomatpuré for å gi retten rødlig farge. La det trekke i ca. 40 minutter eller til kjøttet er mørt.
  • Surr løk og sopp i en panne og ha det over i kjelen.
  • Jevn sausen eventuelt med litt sammenrørt smør og mel. Rør jevningen godt ut og la retten koke ytterligere 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
  • Server retten med poteter, ris eller brød. Pynt med timian før servering.
Kilde: matprat.no Foto: Margaret de Lange
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest