Coq-au-vin-1
Til oppskriften

Coq Au Vin

En mer fransk rett enn denne fra Burgund kan man vanskelig tenke seg. Grunnoppskriften er den samme, selv om hanen i de fleste land for lengst er blitt avløst av kyllingen 
Over 60 min
Middels
Middag
PORSJONER4

Ingredieser

Marinade

Fremgangsmåte

  • Del kyllingen i 8 serveringsstykker.
  • Lag marinaden: Legg i kyllingstykkene og sett dem kjølig natten over.
  • Ta opp kyllingstykkene og tørk dem. Hell marinaden i en kjele og kok opp.
  • Skjær sideflesket i små biter og stek dem i en panne. Ha flesket over i kjelen, og la fettet bli tilbake i pannen. Dryss salt og pepper på kyllingstykkene og brun dem i pannen.
  • Legg kyllingstykkene over i kjelen. Tilsett så mye buljong at kjøttet så vidt dekkes. Ha eventuelt i tomatpuré for å gi retten rødlig farge. La det trekke i ca. 40 minutter eller til kjøttet er mørt.
  • Surr løk og sopp i en panne og ha det over i kjelen.
  • Jevn sausen eventuelt med litt sammenrørt smør og mel. Rør jevningen godt ut og la retten koke ytterligere 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
  • Server retten med poteter, ris eller brød. Pynt med timian før servering.
Kilde: matprat.no Foto: Margaret de Lange
Print