Lammecouscous

Couscous med lam

Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
I de nord-afrikanske landene står matglede i fokus. Dette kommer tydelig til uttrykk hvis du blir invitert på Meze. Oppskrifter overføres fremdeles muntlig fra generasjon til generasjon. Det nord-afrikanske kjøkkenet er litt preget av at ”man tager hva man haver”. Det har selvsagt resultert i gode improvisasjonevner og kreative retter. 
PORSJONER4

Ingredieser

Couscous

Fremgangsmåte

  • Legg kikertene i kaldt vann over natten. Kok dem deretter i ca 1 ½ timer.
  • Skrell løk og gulrot og kutt dem i ca. 1 cm store biter. Vask og del aspargesbønnene i to.
  • Del lammekjøttet i store biter. Stek finhakket hvitløk i en stor gryte og ha i lammekjøttet. Stek det til lammekjøttet har fått en fin brun farge rundt hele. Ha i kikerter og gulrot. Dekk det hele med vann.
  • Ha i krydderene og la det koke i ca. 45 minutter med lokk til kjøttet er mørt. Ha deretter i løk og aspargesbønner. La det hele koke i 15 minutter.
  • Kok opp vannet til couscousen, sammen med olje og salt. Ta kjelen fra kokeplaten og hell i couscousen. Legg på lokk og la det trekke.
  • Legg couscousen på et fat og lag et hull i midten. Full hullet med kjøttblandingen. Dryss over hakket persille. Serveres med chilisaus.
Kilde: matprat.no Foto: Mari Svenningsen
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest