CouscousRoyale
Til oppskriften

Couscous Royale

Dette er for meg den beste couscousen med lam og mange grønnsaker.
Over 60 min
Middels
PORSJONER6

Ingredieser

Tilbehøre

  • sambal oelek

Fremgangsmåte

  • Del kjøttet i store stykker.  Legg safranen i 1 dl kokende vann.
  • Varm oljen i en gryte (3 liter eller større). Ha i  kjøtt, løk, tomater, salt, ingefær, pepper og gurkemeie. Stek i cirka 3 minutter på middels varme.
  • Tilsett 1,5 liter vann og kok opp. Kok i cirka 25 minutter på lav varme. Tilsett så safran vannet og gulrøttene og kok videre i 15 minutter.
  • Tilsett squash, neper, og kok videre 15 minutter. Tilsett ca. ½ liter ekstra vann, og gresskar skåret i store stykker. Kok ca. 20 minutter til gresskaret er mørt.

Der må ikke røres i gryten under kokning, grønnsakene må ikke ødelegges.

  • Lag couscous mens grønnsakene kokes så det er ferdig samtidig. Bland couscous i en bolle med 1 ss olivenolje, 1 ts. salt og 2 dl kaldt vann.
  • Ha couscousen over i en dampgryte som passer til grønnsaksgryten, og la det dampe i 10 minutter. Ta couscous av varmen og hell det opp i et stort fat.
  • Etter 10 minutter blandes den lune couscous med 1 ss olivenolje og 1-2 dl kaldt vann. Ikke så mye vann at det ikke kan absorberes. Damp couscousen videre i ca. 10 minutter til den er ferdig, rør ofte.
  • Renn av kikertene og varm de og rosinene i en lite gryte. ta de opp med en hullsleiv og strø over retten sammen med hakket koriander.
  • Retten serveres i et stort dypt fat med couscousen i bunnen. Grønnsakene og kjøttet på toppen. Hell over buljongen fra gryten med grønnsakene og kjøttet.  Toppes med frisk hakket  koriander, kikerter og rosiner. Server en sambal oelek ved siden av.
Print