Couscous Royale

CouscousRoyale
Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling

Couscous Royale

Dette er for meg den beste couscousen med lam og mange grønnsaker.
PORSJONER6

Ingredieser

Tilbehøre
  • sambal oelek

Fremgangsmåte

  • Del kjøttet i store stykker.  Legg safranen i 1 dl kokende vann.
  • Varm oljen i en gryte (3 liter eller større). Ha i  kjøtt, løk, tomater, salt, ingefær, pepper og gurkemeie. Stek i cirka 3 minutter på middels varme.
  • Tilsett 1,5 liter vann og kok opp. Kok i cirka 25 minutter på lav varme. Tilsett så safran vannet og gulrøttene og kok videre i 15 minutter.
  • Tilsett squash, neper, og kok videre 15 minutter. Tilsett ca. ½ liter ekstra vann, og gresskar skåret i store stykker. Kok ca. 20 minutter til gresskaret er mørt.
Der må ikke røres i gryten under kokning, grønnsakene må ikke ødelegges.
  • Lag couscous mens grønnsakene kokes så det er ferdig samtidig. Bland couscous i en bolle med 1 ss olivenolje, 1 ts. salt og 2 dl kaldt vann.
  • Ha couscousen over i en dampgryte som passer til grønnsaksgryten, og la det dampe i 10 minutter. Ta couscous av varmen og hell det opp i et stort fat.
  • Etter 10 minutter blandes den lune couscous med 1 ss olivenolje og 1-2 dl kaldt vann. Ikke så mye vann at det ikke kan absorberes. Damp couscousen videre i ca. 10 minutter til den er ferdig, rør ofte.
  • Renn av kikertene og varm de og rosinene i en lite gryte. ta de opp med en hullsleiv og strø over retten sammen med hakket koriander.
  • Retten serveres i et stort dypt fat med couscousen i bunnen. Grønnsakene og kjøttet på toppen. Hell over buljongen fra gryten med grønnsakene og kjøttet.  Toppes med frisk hakket  koriander, kikerter og rosiner. Server en sambal oelek ved siden av.
Del meg da vel!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Populære oppskrifter den siste uken