Crema-Catalana-med-hint-av-kanel-1

Crema Catalana med hint av kanel

Over 60 min
Middels
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Crema Catalana er en herlig spansk dessert. Denne har et hint av kanel. Perfekt etter god tapas. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Riv skallet av appelsinen. Bruk kun det oransje.
  • Kok opp fløte, melk, halvparten av sukkeret, kanel og appelsinskall. Skru ned varmen og la fløtemelken trekke i tjue minutter.
  • Visp eggeplommer sammen med resten av sukkeret. Kok fløtemelken opp på nytt. Sil den over eggeplommene mens du visper.
  • Sil blandingen og fyll den i passende porsjonsformer. Stek crema catalana i vannbad i stekeovnen på 120 °C i 50-60 minutter, eller til massen har satt seg. Steketiden kan variere med formens størrelse. Avkjøl og dryss overflaten med et tynt lag sukker før du karamelliserer med en creme brule-brenner rett før servering.
Kilde: matprat.no Foto: Mari Svenningsen
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest