Crema Catalana med hint av kanel

Crema-Catalana-med-hint-av-kanel-1
Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling

Crema Catalana med hint av kanel

Crema Catalana er en herlig spansk dessert. Denne har et hint av kanel. Perfekt etter god tapas. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Riv skallet av appelsinen. Bruk kun det oransje.
  • Kok opp fløte, melk, halvparten av sukkeret, kanel og appelsinskall. Skru ned varmen og la fløtemelken trekke i tjue minutter.
  • Visp eggeplommer sammen med resten av sukkeret. Kok fløtemelken opp på nytt. Sil den over eggeplommene mens du visper.
  • Sil blandingen og fyll den i passende porsjonsformer. Stek crema catalana i vannbad i stekeovnen på 120 °C i 50-60 minutter, eller til massen har satt seg. Steketiden kan variere med formens størrelse. Avkjøl og dryss overflaten med et tynt lag sukker før du karamelliserer med en creme brule-brenner rett før servering.
Kilde: matprat.no Foto: Mari Svenningsen
Del meg da vel!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Populære oppskrifter den siste uken