Daimiskake
Til oppskriften

Daimiskake

Daimiskake er blant våre mest populære iskaker, og passer utmerket på kakebordet til alle livets store begivenheter. Iskaken er spesielt populær til jul og nyttår. Gelatin i kaken gjør at den holder fasongen lenger selv når den begynner å smelte.
Over 60 min
Middels
PORSJONER1 kake, ca. 10 posjoner

Ingredieser

Nøttebunn

Iskrem

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovn til 180 °C.
  • Mal mandler eller nøtter i kvern eller matprosessor. Bland inn melis. Stivpisk eggehvite og vend forsiktig inn.
  • Legg bakepapir i bunnen av en stor springform (24 cm i diameter) eller i to mindre former. Fordel massen i et jevnt lag over bunnen. Plasser formen midt i stekeovnen og stek bunnen i ca. 20 minutter. Ta formen ut av ovnen og avkjøl helt.
  • Rør sammen eggeplommer og sukker i en glass- eller stålbolle og sett bollen over en liten kjele med vann som småkoker. Visp hele tiden til eggeblandingen begynner å bli varm og sukkeret har løst seg opp.
  • Pisk blandingen i maskin eller for hånd til den er kald og har blitt lys og tykk eggedosis.
  • Pisk kremfløten stiv, og vend den forsiktig inn i eggedosisen.
  • Bløtlegg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter.Klem deretter ut vannet av gelatinen og smelt den i ½ dl kokende vann. Avkjøl.
  • Hell smeltet gelatin i kremen i en tynn stråle under forsiktig røring.
  • Knus den ene pakken daimsjokolader en kjevle eller sleiv mens den fortsatt er i papiret. Bland den knuste sjokoladen inn i kremen.
  • Løsne mandelbunnen fra formen med en skarp kniv. Hell kremen over mandelbunnen og bruk en slikkepott til å jevne ut overflaten. Dekk med folie eller lokk, og frys iskaken i minst 4 timer.
  • Ta iskaken ut av formen og løsne forsiktig Sett kaken i kjøleskapet ca 20 minutter før servering.
  • Grovknus den siste daimsjokoladen på samme vis som den første, og pynt iskaken med bitene.
Kilde: matprat.no Foto: Mari Svenningsen
Print