Daimiskake

Daimiskake

Over 60 min
Middels
Skriv ut oppskriften Legg oppskriften til din samling
Daimiskake er blant våre mest populære iskaker, og passer utmerket på kakebordet til alle livets store begivenheter. Iskaken er spesielt populær til jul og nyttår. Gelatin i kaken gjør at den holder fasongen lenger selv når den begynner å smelte.
PORSJONER1 kake, ca. 10 posjoner

Ingredieser

Nøttebunn

Iskrem

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovn til 180 °C.
  • Mal mandler eller nøtter i kvern eller matprosessor. Bland inn melis. Stivpisk eggehvite og vend forsiktig inn.
  • Legg bakepapir i bunnen av en stor springform (24 cm i diameter) eller i to mindre former. Fordel massen i et jevnt lag over bunnen. Plasser formen midt i stekeovnen og stek bunnen i ca. 20 minutter. Ta formen ut av ovnen og avkjøl helt.
  • Rør sammen eggeplommer og sukker i en glass- eller stålbolle og sett bollen over en liten kjele med vann som småkoker. Visp hele tiden til eggeblandingen begynner å bli varm og sukkeret har løst seg opp.
  • Pisk blandingen i maskin eller for hånd til den er kald og har blitt lys og tykk eggedosis.
  • Pisk kremfløten stiv, og vend den forsiktig inn i eggedosisen.
  • Bløtlegg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter.Klem deretter ut vannet av gelatinen og smelt den i ½ dl kokende vann. Avkjøl.
  • Hell smeltet gelatin i kremen i en tynn stråle under forsiktig røring.
  • Knus den ene pakken daimsjokolader en kjevle eller sleiv mens den fortsatt er i papiret. Bland den knuste sjokoladen inn i kremen.
  • Løsne mandelbunnen fra formen med en skarp kniv. Hell kremen over mandelbunnen og bruk en slikkepott til å jevne ut overflaten. Dekk med folie eller lokk, og frys iskaken i minst 4 timer.
  • Ta iskaken ut av formen og løsne forsiktig Sett kaken i kjøleskapet ca 20 minutter før servering.
  • Grovknus den siste daimsjokoladen på samme vis som den første, og pynt iskaken med bitene.
Kilde: matprat.no Foto: Mari Svenningsen
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Stikkord for denne oppskriften