Dampede blåskjell med blåmuggost
Til oppskriften

Dampede blåskjell med blåmuggost

Kanskje blir blåskjell helgens høydepunkt? I denne oppskriften damper du blåskjell i hvitvin og lager en saus av kraften med fløte og blåmuggost. 
Ca. 20 min
Enkel
PORSJONER4

Ingredieser

Tilbehør

Fremgangsmåte

  • Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem.
  • Kast skjell som ikke lukker seg. Finhakk sjalottløk og hvitløk, og surr i solsikkeolje til løken er myk, men ikke brun.
  • Hell på hvitvin og gi det hele et lite oppkok.
  • Tilsett blåskjellene, legg på lokk og la alt dampe til skjellene har åpnet seg, ca. 3 minutter.
  • Sil kraften over i en liten kasserolle og tilsett blåmuggost. Pisk sausen til blåmuggosten er oppløst og ha i fløten.
  • Kok inn sausen så den blir litt tykkere.
  • Hell sausen over blåskjellene og server med brød ved siden av.
Kilde: godfisk.no Foto: Kim Hothe
Print