Dampet-kveite

Dampet kveite med hasselbackpoteter

40-60 min
Avansert
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Server dampet kveite med en god rødbetesaus, vaniljeglaserte grønnsaker og hasselbackpoteter. En elegant og velsmakende rett til en spesiell anledning.
PORSJONER4

Ingredieser

Rødbetesaus

Glaserte grønnsaker

Hasselbackpoteter

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovn på 180 °C.
  • Skjær kveiten i serveringsstykker. Pisk sammen kaldt vann og salt til en saltlake, ha i kveitestykkene og la ligge i laken i ca. 10 minutter. Tørk fiskestykkene godt med litt tørkepapir. Dersom du har en fiskekjele så bruk denne til å dampe kveitestykkene. Damp dem i ca 10 minutter. Du kan også koke kveitestykkene i vann. Kok da opp vannet og ha i fisken. Skru ned varmen og la fisken trekke rett under kokepunktet i ca.10 minutter. Pass på at vannet ikke koker, da blir fisken tørr.

Rødbetesaus

  • Skrell og finhakk rødbete, og fres kjapt i olje. Tilsett hvitvin og kok til det halve. Hell i fiskekraft og kok til rødbetene er møre, ca. 5 minutter. Jevn sausen med maisennajevner som anvist på pakken. Tilsett smør, litt etter litt under omrøring. Sausen skal ikke koke etter at smøret er tilsatt. Smak til med salt, pepper og noen dråper nypresset limesaft.

Glaserte grønnsaker

  • Skrell og skjær grønnsakene i små staver. Ta vaniljefrøene ut av vaniljestangen. Bland vaniljefrø, smør, sukker og sitronsaft i en kasserolle, og kok opp. Tilsett gulrotstavene og la dem koke litt. Ha i nepe og kok til grønnsakene er møre. Smak til med salt og pepper.

Hasselbackpoteter

  • Skjær tynne skiver i potetene, uten å skjære helt gjennom slik at potetene fortsatt henger sammen i bunnen. Legg potetene i et stekebrett med bakepapir og pensle med smeltet smør. Sett stekebrettet inn i stekeovnen og stek potetene i 30-40 minutter. Pensle potetene med smeltet smør hvert 10. minutt. Ta potetene ut av stekeovnen og dryss med havsalt og pepper. Server dampet kveite med rødbetesaus, glaserte grønnsaker og hasselbackpoteter.
Kilde: godfisk.no Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen
Populære oppskrifter siste uke