Dampet-lam-med-kaal-Pecheno-Jagne-So-Zelka1-2-1

Dampet lam med kål - Pecheno Jagne So Zelka

Over 60 min
Enkel
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Både kål og lam er viktige råvarer i den makedonske matkulturen. Akkurat som i den norske. Her er en litt spicy variant av den norske fårikålen hentet fra Makedonia.  
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Ha lammekjøttet i en støpejernsgryte med lokk som kan settes i stekeovn. Rens og skjær kål, gulrøtter, poteter og løk i litt store stykker.
  • Legg dem over i gryta sammen med lammekjøttet. kutt chilien i skiver og fordel den over og hell på kraft.
  • Legg klatter med smør på både grønnsaker og kjøtt. La det smørdampe i stekeovn på 250 °C i ca. 2 timer.
  • Server med kokte poteter.
  • * eller vann og buljong.
Kilde: matprat.no Foto: Kim Holthe
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest