Dampet seipakke med timiansjy

Dampet seipakke med timiansjy

20-40 min
Middels
Print
Fisken er pakket i kålblad og dampet i ovn, da blir den saftig og smaksrik. 
PORSJONER4

Ingredieser

Timiansjy

Fremgangsmåte

  • Skjær seifileten i fire jevnstore stykker.
  • Bruker du kålblad må de få et raskt oppkok i lettsaltet vann og legges direkte over i sivann.
  • La dem renne godt av når de er kalde.
  • Fordel fennikel på kålbladene, legg på seifileten, dryss med salt og pepper og fordel knollselleri over. Pakk kålen rundt fisken.
  • Legg pakkene med skjøten ned på bakepapir på stekebrett. Damp fisken midt i ovnen. I ovn ved 180 ◦C i ca. 12 minutter
  • Kok i mellomtiden inn vann, vin, soyasaus og kjøttkraft til omtrent det halve.
  • Tørket timian koker med hele tiden, frisk timian de siste 2—3 minuttene.
  • Jevn sjyen lett med maisennea og smak den til med salt og pepper.
  • Server fiskepakkene med timiansjy dryppet rundt.
  • Kokte poteter er godt til.