Skrei med snøfriskstuet purre

Dampet skrei med snøfriskstuet purre og råstekte poteter

20-40 min
Middels
Print
Det beste er å bruke skreifilet, men også skiver er godt.
PORSJONER4

Ingredieser

Snøfriskstuet purre

Råstekte poteter

Fremgangsmåte

  • Start med potetene. Forvarm stekeovnen til 200 ◦ C.
  • Skrubb potetene godt og skjær dem i båter. Legg dem i ildfast form, drypp over olje, dryss på salt og krydder og bland godt. Stek potetene midt i ovnen til de er møre, 25—30 minutter.
  • Rens og skjær purrene i tykke ringer. Kok dem 2 minutter i lettsaltet vann. La dem renne godt av og bland dem med snøfrisk og crème fraîche. La purren surre i kokekaret til den er mør og smak til med salt og pepper. Dryss gressløk over like før servering.
  • Kok opp vann med salt i en dyp stekepanne, legg i fisken og la den trekke under lokk til den er gjennomkokt, ca. 8 minutter.
  • Server fisken med purrestuingen og råstekte poteter.
Kilde: godfisk.no Foto: Synnøve Dreyer