Meny
Dampet skrei med wokgrønnsaker og chilisaus

Dampet skrei med wokgrønnsaker og chilisaus

 

Porsjoner4
Ingredieser
  • 800 g skrei u/skinn og bein filet av gjerne fra ryggstykket
Saltlake
Wokgrønnsaker
Chilisaus
Fremgangsmåte
  • Begynn med å skjære fiskefileten opp i 8 porsjonsbiter. Lag saltlake ved å blande sammen 1 liter kaldt vann og 100 g salt til saltet oppløser seg. Legg fiskebitene i saltlaken. Etter 10 minutter tar du den ut og tørker godt av dem. Vask og kutt grønnsakene i ca 2 cm biter. Kok opp vann i en kasserolle til fisken. Trekk fisken i ca 8-10 minutter. Vannet må ikke koke, da kan fisken bli tørr. Du trenger ikke å salte vannet for fisken er ferdigsaltet. Wok grønnsakene i en stekepanne med høye kanter på middels høy varme med olje til grønnsakene er knapt møre. Smak til grønnsakene med salt og pepper.
Chilisaus
  • Finhakk løk, hvitløk og chili. Fres sammen i en oljet panne til løken er blank. Ha på tomatpure og la frese i 30 sekunder. Ha i honning og vann og kok ned til den tykner. Det tar ca 5-10 minutter. Du kan justere smaken og tykkelsen med honning og vann.
Kilde: godfisk.no Foto: Bent Raanes Sørensen

Oppdatert

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter