Meny
Dampet skreifilet med karrisabayonne

Dampet skreifilet med karrisabayonne

Fisken kan dampes på rist i kokekar med vann eller på middels varme i stekeovnen. Den gylne sausen gjør susen.
Porsjoner4
Ingredieser
Karrisabayonne
Fremgangsmåte
  • Skjær fisken i fire jevnstore stykker, dryss dem med salt og la dem ligge i 10—15 minutter. Skyll saltet av og tørk fisken. Legg den på damprist med skinnsiden ned i en kjele med kokende vann. Legg på lokk og la fisken trekke til den er gjennomkokt, 8 - 10 minutter. Eller legg den på bakepapir på stekebrett og damp den i ovn på 180 ◦ C i 8 - 10 minutter.
  • Fres smør, sjalottløk og karri sammen i 4 - 5 minutter, til løken er myk og blank, men ikke brun. Spe med fiskekraft og kok opp. Rør sammen eggeplommer og sitronsaft og visp det i sausen. Den må ikke koke etter at eggene er vispet inn. Smak til med salt og pepper.
  • Server fisken med sausen, kokte poteter og sukkererter eller aspargesbønner. De kokte potetene blir ekstra lekre hvis de skjæres i terninger og blandes i god olje tilsatt hakket persille.
Kilde: godfisk.no Foto: Synnøve Dreyer

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter