Dansk-rugbrød-1

Dansk rugbrød

Over 60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Rugbrød har vært grunnstammen i dansk hverdagskost i over 1000 år. Brødet har en karakteristisk bitter smak, og passer blant annet godt til sild og leverpostei. 
PORSJONER2 brød

Ingredieser

Fordeig

Hoveddeig

Fremgangsmåte

Fordeig

  • Bland sammen mel, solsikkekjerner, linfrø, salt og vann. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin på laveste hastighet. Deigen skal være klissete.
  • Dekk bakebollen med plast. La deigen stå i minst 4 timer eller natten over.

Hoveddeig

  • Varm vannet til det er fingervarmt, 37 °C. Smuldre gjæren i den lunkne væsken.
  • Tilsett gjærblandingen, hvetemel og sirup i fordeigen.
  • Elt deigen godt, på laveste hastighet dersom du bruker kjøkkenmaskin. Deigen vil fortsatt være litt klissete. Dekk bakebollen med plast, og la den stå i ca. 1 time.
  • Del deigen i 2 like store emner. Form avlange brød.
  • Legg dem i smurte 2-litersformer. Trykk deigen forsiktig ned i formene med en våt hånd. Dekk formene med et klede, og la dem stå på et lunt sted i 25–30 minutter til brødene fyller formene.
  • Stek brødene nederst i ovnen på 225 °C i 40–60 minutter. Avkjøl på rist.
Kilde: brodogkorn.no Foto: Studio Dreyer-Hensley
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest