Danske-frikadeller-med-grov-pesto
Til oppskriften

Danske frikadeller med grov pesto

Frikadeller er danskenes svar på våre kjøttkaker, tradisjonelt laget av like deler svine- og kalvekjøtt. Serveringstipsene er tallrike, og frikadellene kan like gjerne nytes varme til middag sammen med stuete grønnsaker og poteter som til lunsj i et klassisk dansk smørrebrød. 
20-40 min
Enkel
Middag
Danmark
PORSJONER4

Ingredieser

Grov pesto

Fremgangsmåte

  • Kjør alle ingrediensene til frikadellene bortsett fra ølet sammen i en hurtigmikser, eller bland dem sammen for hånd. Spe med øl til farsen har en fin konsistens.
  • Form halvstore, litt ovale frikadeller med en skje. Smelt margarinen i en stekepanne og stek frikadellene gyllenbrune. La dem ettersteke en stund på lavere varme, slik at de blir helt gjennomstekte.
  • Bland godt sammen alle ingrediensene til pestoen. Smak til med salt og pepper.
  • Pestoen kan med fordel få stå i kjøleskapet og trekke smak i noen timer. Den holder seg fint i 3-4 dager i kjøleskapet.
  • Del frikadellene i to og server dem med ferskt brød og pesto
Print