Meny

Pastagrateng med asparges og skinke

Deilig pastagrateng med asparges og skinke

Oppdatert

20-40 min
Enkel
Skriv ut Legg oppskriften til din samling

Pastagrateng med asparges og skinke

En deilig pastagrateng som er rimelig, enkel og god. Asparges inneholder mange verdifulle næringsstoffer.
PORSJONER4

Ingredieser

SAUS

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 200 °C.
  • Rens aspargesen, og skjær den i 2.5 cm lange biter. Kok opp en kjele med lettsaltet vann, legg i aspargesbitene og kok de i 4 minutter. Spyl de i kaldt vann og la de renne godt av.
  • Smelt smøret i en kjele. Rør i melet til det blir en glatt jevning i ca. 1 minutt. Spe forsiktig med melken og fortsett å røre til sausen har tyknet, ca 5 min. Tilsett halvparten av osten, salt og pepper og rør til osten har smeltet.
  • Bland asparges, pasta og skinke godt. Legg blandingen i en ildfast form. Hell sausen over.
  • Gratiner gratengen i ovnen til alt er gjennomvarmt, ca. 20 minutter. Strø over resten av osten når det er igjen 7 min av steketiden.
  • Server straks.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email
Populære oppskrifter
Kanskje du vil like disse også