Deilig pastagrateng med asparges og skinke
Til oppskriften

Pastagrateng med asparges og skinke

En deilig pastagrateng som er rimelig, enkel og god. Asparges inneholder mange verdifulle næringsstoffer.
20-40 min
Enkel
Grateng, Middag
PORSJONER4

Ingredieser

SAUS

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 200 °C.
  • Rens aspargesen, og skjær den i 2.5 cm lange biter. Kok opp en kjele med lettsaltet vann, legg i aspargesbitene og kok de i 4 minutter. Spyl de i kaldt vann og la de renne godt av.
  • Smelt smøret i en kjele. Rør i melet til det blir en glatt jevning i ca. 1 minutt. Spe forsiktig med melken og fortsett å røre til sausen har tyknet, ca 5 min. Tilsett halvparten av osten, salt og pepper og rør til osten har smeltet.
  • Bland asparges, pasta og skinke godt. Legg blandingen i en ildfast form. Hell sausen over.
  • Gratiner gratengen i ovnen til alt er gjennomvarmt, ca. 20 minutter. Strø over resten av osten når det er igjen 7 min av steketiden.
  • Server straks.
Print