Delfiakake-1-1

Delfiakake

20-40 min
Enkel
Print
Delfiakake er en klassiker som utvilsomt hører julen til! 
PORSJONER1

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Kle en liten smurt brødform, ca. 1,5 liter, med matpapir.
  • Ha kokesjokolade og delfiafett i en bolle og sett den over en kjele med vann på svak varme (vannbad). Tilsett kaffe når sjokoladen og fettet har smeltet.
  • Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett sjokoladeblandingen og bland godt til en jevn røre.
  • Legg røre, kjeks og marsipan lagvis i formen. Pynt med gelétopper. Sett kjølig til den er stiv, gjerne over natten.
  • Server delfiakake i tynne skiver. Tørk gjerne av kniven for hver skive du skjærer for å oppnå penest resultat.
  • Tips: Delfiakake har god holdbarhet i kjøleskap, men kan også fryses.
Kilde: matprat.no Foto: Astrid Hals