Meny
Focaccia
Italiensk brytebrød, perfekt ved siden av middagen, server den sammen med grillmat eller nyt den helt enkelt alene. 
Porsjoner1
Ingredieser
Oljeblanding
Fremgangsmåte
  • Mel og gjær bør siktes to ganger for at focaccian skal bli ekstra luftig. Bland inn sukker, honning og salt i melblandingen og tilsett vann. Rør til en seig deig. Finhakk soltørkede tomater og rør det inn i deigen.
  • Hev deigen under plast og bakehåndkle i 1 time.
Oljeblandingen
  • Bland olje, presset hvitløkfedd og krydder i en bolle, rør det godt sammen.
  • Ha bakepapir i en langpanne, og fordel den ferdighevede deigen i. La deigen hvile i 15 min i langpannen.
  • Stikk hull i foccacian med fingrene (ha litt olje på fingrene er så deigen ikke setter seg fast). Stikk hull over hele foccaciaen.
  • Skjær opp foccacian før steking, så den blir lettere å bryte av og oljeblandingen fordeles bedre. Del oliven i mindre biter. Hell oljeblandingen over, og stikk oliven i hullene i deigen. Dryss havsalt og litt ekstra rosmarin over.
  • Stek på 220 ℃ i ca. 15 minutter til det får en brun og gyllen skorpe. La brødet hvile 15 minutter, og brekk det opp før servering. Smaker best ferskt og lunt.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

Populære oppskrifter