Dillkylling-med-rotgronnsaker

Dillkylling med rotgrønnsaker

20-40 min
Enkel
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Denne gryteretten blir nesten som en frikassè. Rotgrønnsaker og grovhakket dill smaker nydelig i retten, og den er så festfin at den gjerne kan serveres dine gjester.
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Kok opp vann, laurbærblad, pepperkorn og litt salt i en kjele.
  • Del kyllingfiletene i mindre biter og la dem trekke i ca. 15 minutter til kyllingen er gjennomkokt.
  • Sil og ta vare på kraften.
  • Skrell og skjær røttene i litt store biter. Kok dem møre i vann.
  • Smelt smør i en kjele og rør inn melet. Spe med kraften litt av gangen under omrøring. Tilsett fløte og la det koke i 3-5 minutter. Rør om av og til.
  • Tilsett eddik, sukker, kyllingen og de kokte grønnsakene.
  • La kyllingen bli varm i sausen.
  • Ta gryten av varmen og tilsett dill. Smak til med salt og pepper og evt. mer eddik og sukker.
  • Server gjerne kokte poteter til.
Kilde: frukt.no Foto: Synøve Dreyer
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest