Dronning Mauds dessert1

Dronning Mauds dessert

20-40 min
Middels
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Desserten blir også kalt Dronning Mauds pudding, Dronning Mauds fromasj og Haugesunddessert. Den ble første gang laget til dronning Mauds og kong Haakons besøk i Haugesund under signingsferden i 1906. Tradisjonelt ble det bare brukt kokesjokolade i desserten, men vi flotter oss med friske bringebær i tillegg. 
PORSJONER8

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Pisk eggeplommer og sukker til tykk eggedosis.
  • Bløtlegg gelatinen, klem ut vannet og smelt den forsiktig over lav varme. Hell gelatinen i eggedosisen mens du visper. Stivpisk kremen og bland den i eggedosisen. Smak til med portvin.
  • Legg krem og revet sjokolade lagvis i porsjonsglass eller i en vakker glassbolle.
  • Server med tynne kakeruller, kransekaker eller andre småkaker.
Kilde: matprat.no Foto: Sara Johannessen  
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest