Eddiklake-til-sild-1
Til oppskriften

Eddiklake til sild

Denne eddiklaken kan du bruke som grunnoppskrift dersom du ønsker å lage noen av oppskriftene som er basert på ferdigkjøpt sild på glass fra grunnen av. Denne gjelder de oppskriftene som er basert på sursild, peppersild eller kryddersild på glass. 
20-40 min
Enkel
Koldtbord, Pålegg
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Kok opp vann og sukker, og avkjøl.
  • Tilsett eddik.
  • Skjær sildefiletene i biter og løk i tynne skiver.
  • Legg sild og løk lagvis i et glass sammen med sursildkrydderet.
  • Hell over eddiklaken og legg på lokk.
  • Silden bør trekke et døgn i kjøleskapet før den spises.
  • Tips: Frisk dill setter ekstra god smak på sursilden.
Kilde: godfisk.no Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen
Print