Egg Bènèdictine med spekeskinke

 

Egg Bènèdictine med røkelaks

Under 20 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
PORSJONER4

Ingredieser

Posjerte egg

Hollandaisesaus

-

Fremgangsmåte

POSJERING AV EGG

  • Knekk eggene i en kopp. Kok opp vann i en kjele. Tilsett eddik og deretter rør i vannet for å skape en virvel. Ha eggene forsiktig i kjelen og la de trekke i 3-4 minutter. Ta de opp med en hullsleiv, ha eggene raskt i kaldt vann slik at kokeprosessen stanser. La vannet renne godt av på kjøkkenpapir.
  • Kok bare ett egg om gangen.

Hollandaise

  • Smelt smøret til sausen
  • Kok opp en liten kjele med vann. Ha eggeplommene og hvitvinseddiken i en bolle. Ha bollen over kjelen med kokvarmt vann. Pass på at bollen ikke kommer i kontakt med vannet. Pisk kraftig i ca 30 sekunder med noen vanndråper i eggeplommene. Pisk til det tykner.
  • Ha i litt og litt av det klarede smøret og pisk godt mellom hver gang du har smøret i. Smak til med salt og nykvernet pepper.
  • Server eggene på ristet brød med røkelaks, hollandaise og hakket gressløk.
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest