Egg Bènèdictine med spekeskinke

 

Til oppskriften

Egg Bènèdictine med røkelaks

Under 20 min
Middels
Forrett, Lunsj, Pålegg
PORSJONER4

Ingredieser

Posjerte egg

Hollandaisesaus

-

Fremgangsmåte

POSJERING AV EGG

  • Knekk eggene i en kopp. Kok opp vann i en kjele. Tilsett eddik og deretter rør i vannet for å skape en virvel. Ha eggene forsiktig i kjelen og la de trekke i 3-4 minutter. Ta de opp med en hullsleiv, ha eggene raskt i kaldt vann slik at kokeprosessen stanser. La vannet renne godt av på kjøkkenpapir.
  • Kok bare ett egg om gangen.

Hollandaise

  • Smelt smøret til sausen
  • Kok opp en liten kjele med vann. Ha eggeplommene og hvitvinseddiken i en bolle. Ha bollen over kjelen med kokvarmt vann. Pass på at bollen ikke kommer i kontakt med vannet. Pisk kraftig i ca 30 sekunder med noen vanndråper i eggeplommene. Pisk til det tykner.
  • Ha i litt og litt av det klarede smøret og pisk godt mellom hver gang du har smøret i. Smak til med salt og nykvernet pepper.
  • Server eggene på ristet brød med røkelaks, hollandaise og hakket gressløk.
Print