Egg-Florentine

Egg Florentine

Under 20 min
Avansert
Print
Legg oppskriften til din samling og handleliste
Posjering er en morsom måte å tilberede egg på. Egg Florentine er et deilig posjert egg med myk og gul plomme servert på masse spinat med hollandaisesaus og reker. 
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Hent eggene rett fra kjøleskap. Til posjering skal det være kalde egg. Kok opp vann og litt salt i en stor kjele.
  • Knekk eggene forsiktig i det varme vannet. Ikke legg flere enn 2 egg i kjelen samtidig. Posjer eggene i lett sydende vann i ca. 5 minutter. Eggene er ferdige når hviten er stivnet, men plommen fremdeles myk. Ta opp eggene med hullsleiv og legg dem raskt i kaldt vann.
  • Lag hollandaisesaus som anvist på posen.
  • Skyll spinat og damp den raskt over høy varme under lokk (ikke tilsett vann) i 1-2 minutter. Fordel varm spinat på tallerkener, legg på posjerte egg, hell over sausen og pynt med reker.
  • Server toast til.
Populære oppskrifter
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest