Egg-Florentine
Til oppskriften

Egg Florentine

Posjering er en morsom måte å tilberede egg på. Egg Florentine er et deilig posjert egg med myk og gul plomme servert på masse spinat med hollandaisesaus og reker. 
Under 20 min
Avansert
Forrett, Lunsj
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Hent eggene rett fra kjøleskap. Til posjering skal det være kalde egg. Kok opp vann og litt salt i en stor kjele.
  • Knekk eggene forsiktig i det varme vannet. Ikke legg flere enn 2 egg i kjelen samtidig. Posjer eggene i lett sydende vann i ca. 5 minutter. Eggene er ferdige når hviten er stivnet, men plommen fremdeles myk. Ta opp eggene med hullsleiv og legg dem raskt i kaldt vann.
  • Lag hollandaisesaus som anvist på posen.
  • Skyll spinat og damp den raskt over høy varme under lokk (ikke tilsett vann) i 1-2 minutter. Fordel varm spinat på tallerkener, legg på posjerte egg, hell over sausen og pynt med reker.
  • Server toast til.
Print