Egg royal med crème fraîche og løyrom
Til oppskriften

Egg royal med crème fraîche og løyrom

Server en lekker forrett med eggestand, løyrom og hvetegressdressing.
20-40 min
Middels
Forrett, Koldtbord, Lunsj
PORSJONER8

Ingredieser

Hvetegressdressing

Fremgangsmåte

  • Kok opp melk og avkjøl. Visp først eggene lett sammen, og visp inn melk og salt.
  • Hell røren i en godt smurt form, og plasser formen i en langpanne. Sett den inn i ovnen på nederste rille, og hell kokende vann i pannen halvveis opp på kanten av formen. Stek i stekeovnen ved 175 grader i ca. 20 minutter eller til eggestanden har stivnet. Avkjøl og hvelv ut av formen.
  • Bland alt til dressingen i en hurtigmikser og kjør til hvetegresset er helt finhakket. Smak til med salt og kvernet pepper. Bland med litt sitronsaft rett før servering.
  • Skjær eggestanden i ønskede biter og anrett den på en toast sammen med frisk salat, crème fraiche, løyrom og hvetegressdressing.
  • Tips: Bland inn finhakkede urter i eggeblandingen før den helles i formen. Dill, persille, gressløk, estragon eller kjørvel smaker godt sammen med egg.
Kilde: matprat.no
Print