Eggelikør-1-1

Eggelikør

40-60 min
Middels
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling
Det er gøy å kunne servere hjemmelaget eggelikør eller gi det bort i gave. Eggelikør kan drikkes som den er, eller serveres over iskrem. Denne oppskriften gir ca. 1 liter god likør. 
PORSJONER1 Ca. 1 liter

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Kok opp fløte og sukker på middels varme. Visp sammen eggeplomme og vaniljesukker i en egen bolle. Bland inn litt etter litt av den varme kaffefløten i eggeblandingen.
  • Hell alt tilbake i kjelen og sett det forsiktig over varmen. Rør jevnlig til det tykner litt. Sil blandingen før den avkjøles. Ha i spriten når den er litt avkjølt.
  • Fordel likøren i passende flasker. Likøren tykner når den står kald og flasken bør ristes før servering.
Kilde: tine.no
Populære oppskrifter siste uke
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest