Eggelikør-1-1
Til oppskriften

Eggelikør

Det er gøy å kunne servere hjemmelaget eggelikør eller gi det bort i gave. Eggelikør kan drikkes som den er, eller serveres over iskrem. Denne oppskriften gir ca. 1 liter god likør. 
40-60 min
Middels
Drikke, Julemat
PORSJONER1 Ca. 1 liter

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Kok opp fløte og sukker på middels varme. Visp sammen eggeplomme og vaniljesukker i en egen bolle. Bland inn litt etter litt av den varme kaffefløten i eggeblandingen.
  • Hell alt tilbake i kjelen og sett det forsiktig over varmen. Rør jevnlig til det tykner litt. Sil blandingen før den avkjøles. Ha i spriten når den er litt avkjølt.
  • Fordel likøren i passende flasker. Likøren tykner når den står kald og flasken bør ristes før servering.
Kilde: tine.no
Print