Eggende-torsk

 

Eggende torsk

20-40 min
Enkel
Print
Det er en grunn til at tradisjonsrike oppskrifter er blitt nettopp det – og den grunnen er smaken. Ovnsbakt torsk med eggesmør og gulrot er en ny variant av en klassiker. 
PORSJONER4

Ingredieser

Eggesmør

Tilbehør

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Skjær gulrot i tynne staver og ha dem i kokende vann i ca. 2 minutter.
  • Smør en ildfast form med smør, og legg i torsken og gulrotstavene. Dryss over salt og pepper.
  • Stek formen midt i stekeovnen til fisken er ferdig, ca. 15 minutter.
  • Eggesmør Kok egg og skjær i strimler.
  • Smelt smør, og ha i eggestrimlene og finhakket gressløk.
  • Server torsken med gulrot, eggesmør og kokte mandelpoteter.