Eggestand med aubergine
Til oppskriften

Eggestand med aubergine

Eggestanden passer godt som tilbehør for eksempel til spekemat og tar seg lekkert ut på et koldtbord. I denne oppskriften har vi brukt aubergine (eggplante). Smaken er mild og aubergine smaker best varmebehandlet
Over 60 min
Avansert
Forrett, Lunsj
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 250 °C eller bruk grillen. Del en aubergine på langs, legg den på rist med skinnsiden opp og stek/grill den til skallet er brent. Avkjøl helt og flå av skallet.
  • Skrell og finhakk løk og hvitløk og la det surre i smør til alt er blankt. Skrell og kutt opp i små biter den rå auberginen og ha den i pannen sammen med løk og timian.
  • La det hele koke noen minutter over svak varme. Tilsett kraften og kok videre til auberginene er møre. Tilsett den stekte auberginen og kok noen minutter til. Rør om.
  • Sil fra kraften, væsken som har dannet seg under kokingen, ca 2 dl. Kok opp og reduser den til det halve eller til det bare er igjen ca 1/2 dl. Hell kraften tilbake i grønnsakblandingen.
  • Lag puré av grønnsakene og tilsett fløte og sammenpisket egg, rør godt. Smak til med salt og pepper.
  • Skru ned varmen til 125 °C og sett inn en form med vann. Pensle små former, hell i røren og sett formene i vannbadet. Kok eggestanden 20-30 minutter eller til den har stivnet. Brukes stor form er steketiden 1-1 1/2 time.
  • La formene stå noen minutter til avkjøling før de vendes på serveringsfatet eller tallerkenen.
  • Stek bacon og legg det varmt på eggestanden ved servering.
Kilde: matprat.no
Print