Eggnog-kopi-1-1
Til oppskriften

Eggnog

Gjør som amerikanerne, varm deg på en eggnog og kom i skikkelig julestemning! Den deilige eggnogsmaken av egg, konjakk, melk og vanilje er også populær å tilsette i desserter og iskrem, og til og med i kaffe. Vil du ha en norsk variant, kan du prøve med en skvett akevitt i eggnog’en. 
20-40 min
Enkel
Drikke, Julemat
PORSJONER4

Ingredieser

Fremgangsmåte

  • Visp sammen egg og sukker i en kjele og tilsett melk.
  • Varm opp blandingen på middels til lav varme under konstant omrøring til den er så tykk at den "henger" på en skje. Vær tålmodig, det tar litt tid.
  • Tilsett vaniljesukker og konjakk.
  • Hell eggnogen i flotte glass og dryss over litt revet muskatnøtt.
  • Tips: Eggnog er en gammel amerikansk og canadisk tradisjonsdrink, som gjerne blir servert fra Thanksgiving og helt fram til over jul. Eggnog kan også serveres kald. Avkjøl den varme blandingen i kaldt vannbad under omrøring. Sett eggnogen kaldt i minst 3 timer eller over natten. Pisk gjerne opp litt kremfløte og vend inn rett før servering.
Kilde: matprat.no Foto: Mari Svenningsen
Print