Eggs Benedict

Egg-benedict
20-40 min
Avansert
Skriv ut
Legg oppskriften til din samling

Eggs Benedict

Eggs Benedict er en uslåelig klassiker! En sprø skive brød, skinke eller bacon, posjert egg og hollandaise saus – mektig og utrolig godt! I tillegg har vi «stjålet» spinaten fra varianten Eggs Florrentine, så vi får alt det gode på et og samme smørbrød.
PORSJONER4

Ingredieser

Hollandaisesaus

Fremgangsmåte

  • Kok opp vann i en kjele og tilsett salt.
  • Knekk et og et egg i en kopp. Rør rundt i vannet med tresleiv til det dannes en ”syklon” i midten. Ha i et og et egg, og trekk kjelen av platen. Syklonen gjør at eggehviten vil samle seg rundt eggeplommen. 
  • Viktig! Bruk kjøleskapskalde egg, de holder fasongen bedre fordi eggehviten er fastere.
  • La eggene ligge i vannet i 3-4 minutter. Ta opp eggene med en hullsleiv og legg dem i en bolle med isvann. Ta dem opp og la dem renne av seg på et kjøkkenpapir.
  • Lag klarnet smør: Smelt smør til sausen, og sett det til avkjøling, slik at «avfallet» legger seg på bunn. Bruk en liten øse når du sper sausen, ikke bruk bunnavfallet. Hell eventuelt forsiktig det klarnete smøret over i en annen bolle før du starter med å spe sausen.
  • Ha eggeplommene i en stålbolle. Tilsett sitronsaft. Visp eggeplommene over en kjele med varmt vann (vannbad) og spe forsiktig med det smeltede smøret. Smak til med salt og pepper, og eventuelt mer sitronsaft.
  • Stek brødskiver i en middels varm stekepanne med smør eller olje til de er gyllne og sprø. Legg brødskivene over på kjøkkenpapir slik at fettet kan renne av.
  • Skyll spinat og tørk den godt. Stek spinaten raskt i pannen i litt smør. Smak til revet hvitløk, salt og pepper.
  • Anrett brødskivene på noen tallerkener, fordel spinat på brødskivene, legg på et par skiver skinke, eller bacon om du vil, de posjerte eggene og topp med den deilige sausen. Dryss over litt grovkvernet pepper. 
Kilde: matprat.no Foto: Sara Johannessen  
Populære oppskrifter den siste uken